Lyckat höstbesök på Upplands Motor Arlandastad

Den 23:e oktober genomfördes ett mycket lyckat studiebesök på Upplands Motor Arlandastad. Det var medlemmen Patrick som bjudit in till visning och genomgång av olika intresseämnen.

FMK LG Kungsängen hade fått en inbjudan till visning av Volvoanläggningen i Arlandastad av medlemmen Patrick. Här ger han oss en första information.
Patrick berättade bland annat om bilars olika bränslealternativ, att man på insidan av tanklocket kan läsa vilket drivmedel bilen ska köras på och om mycket annat rörande bilar.

På car.info
kan man slå in en bils registreringsnummer och få en mängd data om bilen. Vi ställde otaliga frågor som Patrick besvarade så att vi alla förstod.
Vi stannade till vid bilbarnstolar där Patrick berättade att när dessa krocktestas av Volvo sker det med bilbarnstolen monterad i bilen och inte som annars i brukliga krocktester med bilbarnstolar monterad på en specialtillverkad släde.
Vi studerar hur en fälg kan se ut efter en punktering i hög fart. I det här fallet var fälgen av hög kvalitet, Volvos original. Vid köp av fälgar är det av vikt att de är av god kvalitet.
Patrick berättar hur en däcktvätt-maskin arbetar. Däcket rengörs enbart av hett vatten med cirkulerande plastkulor.
Här ser vi resultatet, ett rent och fint däck.
Sen var det tid för provkörning av önskade bilar. Här har en medlem provkört Volvo XC40.
Patrick visade Volvos köregenskaper i extrema förhållanden på en TV-skärm.
Vi bjuds på soppa med ostsmörgås i verkstadshallen.
Vår ordförande tackade Patrick med en blomma för en gemytlig lärorik kväll.
En välförtjänt applåd för Patrick och vi avslutade kvällen med kaffe och kaka och småprat runt cafébordet i bilhallen.