Hjulbytardag 22 november 2023

Vintern börjar närma sig och det är dags för vinterdäck, som vi ser på detta foto från södra Dalarna, taget den 21:a oktober.

Onsdagen den 22:a november klockan 16:00-21:00 har vi årets Hjulbytardag i samband med GDS- och Tvättkvällen. Det är då vi helst ser att klubbens medlemmar som ska skifta hjul möter upp på Livgardet. Särskilt du som har dina hjul förvarade i föreningens container bör välja detta datum, alternativt den 6:e december. Hämtning eller lämning annan tid kan lösas, dock efter bästa förmåga.

I samband med Hjulbytardagen bjuder föreningen även på korv och kaffe. Kom ihåg att göra din anmälan på sedvanligt sätt minst två dagar innan!

Just nu finns det fortfarande plats i en av våra två containers för förvaring av medlemmars hjul. Kostnaden är 100 kr per år. Du som vill börja förvara dina hjul hos oss är varmt välkommen!

Kom ihåg: 1 december till 31 mars ska din bil ha vinterdäck vid vinterväglag. Dubbade vinterdäck får användas från och med 1 oktober till och med den 15 april, men är tillåtna även annan tid om det är eller befaras bli vinterväglag. Kolla att dina vinterdäck har tillräckligt mönsterdjup. Lagkravet är ett mönsterdjup på minst 3 mm.