Bilder från Vårträffen

I början av april genomförde FMK Livgardet en mycket lyckad och uppskattad vårträff med flera förevisningar och mycket nyttig information. För er som hade oturen att missa detta tillfälle kommer här en redogörelse över kvällens moment, samt några foton.

Vi började med att visa Älgskadefondsförsäkringens film som var mycket instruktiv. Därtill hade vi fått en hel del informationsmaterial. Bland annat en självlysande remsa att hänga upp om man skulle ha kört på ett djur för att märka ut för polis och eftersöksjägare var olyckan hänt.

Material från Älgskadefondföreningen

Därefter tog modellbilsbyggnadsgruppen vid. Thomas Helin talade allmänt om det intresse som finns runt modellbilar – runt 150 registrerade entusiaster i landet och intresset ökar hela tiden. I Nederländerna är intresset störst i Europa. Thomas berättade om vad han och hans grupp skulle visa oss efteråt ute i korridoren.


Thomas Helin

Då han talat klart fick vi förevisningen av deras egenhändigt byggda bilar. Man utgår från ett köpt chassi med hytt, ett tomt skal kan man säga.

Förevisning av modellbilar

Magnus visade en dolly, som han byggt för att ha till grund för släpvagnar.

Magnus och hans dolly

Thomas har 40 olika bilar och visade upp sin senast inköpta. På bilden nedan har han börjat sätta in vissa detaljer.

Thomas med nyförvärvet

Nedan visar Roland all belysning som fins på Magnus bil. Den har all belysning, hel- och halvljus, extra belysning överallt, blinkers, stoppljus, backljus. Även motorljud. Allt fungerar.

Modellbil med realistisk belysning

Avslutningen på kvällen handlade om last och surrning på bil och släp. På bilden nedan berättar Carl-Åke om hur stort avståndet högst får vara, som får sticka ut framåt eller bakåt från bilen.

Carl-Åke berättar om lastningsregler